AHA savas kezelés

DOCTOR BABOR PRO AHA SAVAS KEZELÉS

Mint minden évben, most is eljött az ideje a kémiai hámlasztásoknak. Bevallom nekem ez az örök kedvenc kezelésem, immáron 13 éve. Sok cég savas termékeivel találkoztam már. Voltak köztük nagyon hatékonyak is de a kozmetikai iparág rohamtempóban fejlődik és én azon vagyok a pályafutásom alatt mindig, hogy haladjak is ezekkel az újításokkal. A célom továbbra is az, hogy a lehetőségeimhez mérten a  leginnovatívabb termékekkel, gépekkel végezzem a kezeléseket a kozmetikámban. 

Ehhez jelenleg az egyik új gépem a HYDRA BEAUTY ad segítséget, illetve a BABOR cég DOCTOR BABOR PRO kémiai hámlasztása. Ez a két eljárás tökéletesen összehangolható egy kúrában egy komplett bőrmegújtásra!

Ehhez kapcsolódik az egyik posztom témája, a BABOR nemzetközi vizsga, amit sikeresen teljesítettem.
1 éve már, hogy elkezdtem BABORRAL is dolgozni és hónapról hónapra haladtam  a tanfolyamokkal, még elérkeztem a DOCTOR BABOR PRO családhoz, ami savakat és egyéb termékeket tartalmaz. Ennek a gyakorlati részét már csak az a  kozmetikus végezheti el, aki sikeresen levizsgázik. Ezzel biztosítja a cég, hogy olyan szakemberek kezébe kerülnek anyagaik, akik bánni is tudnak velük.

Na de mit is csinálnak a savak? Miért jó egy évben legalább egyszer egy erősebb savas kezelésre, kúrára eljönni hozzám?

Az AHA savak az úgynevezett kémiai peelingek csoportjába tartoznak és AHA savakat (apha hydroxy acids) tartalmaznak, természetes eredetűek mivel fő alkotó elemeik a tejsav, borkősav, citromsav, almasav és glikol sav.

Bőrön alkalmazva ezek a gyümölcssavak feloldják a kötéseket az elhalt hámsejtek között, lazítják a bőr szerkezetét. A peeling és használat intenzitásától függően a bőr elhalt sejtjei különböző mélységekig kerülhetnek eltávolításra.

TheraPRO Peel: szabályozott – hatékony – optimális

A professzionális DOCTOR BABOR PRO gyümölcssavas – röviden: TheraPRO Peel – kezelések a hám legfelső elszarusodott rétegeinek gyengéd eltávolítását teszik lehetővé, azonnali hatást és egy fenntarthatóbb eredményt produkálnak.

Kifinomult és hosszú távon tesztelt különféle gyümölcssav kombinációk pontosan kiegyensúlyozott gyümölcssav-arányokkal és pH-értékekkel biztosítják a szabályozott, egyenletes szarusejt-leválasztást. Elősegítik a bőr regenerálódását, amely a legmélyebbtől a legfelsőbb sejtrétegig tart, ha szakszerűen alkalmazzuk.

Különösen hatékonyak anélkül, hogy felesleges stressznek tennénk ki a bőrt. a TheraPRO AHA savak átfogó, intenzív regenerációt nyújtanak a bőrnek.

Bőrünk egész évben ki van téve az erőteljes környezeti hatásoknak, emiatt beindul a védekezési mechanizmus és elkezd lassan de biztosan vastagodni. Ez pedig magával hoz egy sor bőrproblémát a kóros vízhiánytól kezdve a felszín alatti-feletti gyulladt pattanásoktól, a fakó bőrön át egészen a ráncokig! Ezért nagyon sokat tehetünk a bőrünk jó, egészséges állapotáért, ha minden évben ősztől tavaszig használunk sav tartalmú készítményeket otthon is, és kozmetikai kezeléseket is igénybe veszünk bőrmegújítás céljából.

Egy kezelés is nagyon látványos de komolyabb pigmentfoltoknál, aknéknál, hegeknél a kúrák a leghatásosabbak és tartósabb eredményt is hoznak.

Milyen bőrproblémáknál hatásos?

 • aknék, hegek
 • egyenletlen bőrfelszín
 • ráncok
 • pettyhüdt bőr
 • fakó bőr
 • korpás szeborrea
 • erőteljes bőrszárazság vagy nagyfokú zsírosság, folyamatosan fénylő bőr


  Akinek nincs kifejezetten nagy gondja, az is elegendő ha minden hónapban valamilyen savas vagy gépi bőrmegújtó kezelést vesz igénybe, egészen tavaszig.

  Tudom, most nagy divat, hogy azt kommunikálja sok webes felület, hogy egész évben használhatóak otthon a savak. Ezzel én nem egészen értek egyet! Vannak nagyon alacsony koncentrációjú savas készítmények, azokat valóban lehetne nyáron is alkalmazni, fényvédelem mellett. Ám higgyétek el ez nem egészséges a bőrnek hosszú távon, hiába javít állapotán. Folyamatos “stresszben” tartod a bőröd ha nem hagysz időt regenerálódásra.

A DOCTOR BABOR PRO AHA savas kezelés jolly-joker, mert közel minden bőrprobléma esetén alaklamzható, akár a legérzékenyebbeknél is! Különösen javasoltak tervezett sebészeti beavatkozások előt,t a szövetminőség optimalizálása érdekében.

Ebből a célból fordulj a kezelőorvosodhoz, és tartsd be a kezelés előtt előírt időket!

Nagyon fontosnak tartom, hogy egy kozmetikus betartsa a kompetenciahatárait. Olyan kezelést sosem végzek ami már nem a hatásköröm ( invazív beavatkozások ). Ha olyan problémával fordulnak hozzám amin látom, hogy ‘kevés’ vagyok hozzá,  pályafutásom kezdete óta összedolgozom egy bőrgyógyász-kozmetológussal, Dr. Kaszab Csillával, akit ajánlok a vendégeimnek, mert sok bőrproblémát sikerült már így együtt megoldanunk. 

Ezt itt azért éreztem fontosnak megemlíteni, mert ez az AHA savas kezelésem nagyon erőteljesen és hatékonyan avatkozik bele a bőrbe DE még a határokon belül, tehát nem leszel rákvörös a kezelés után, nem fog nagy darabokban lehámlani a bőröd, nem leszel sebes, varas! Már aznap gyönyörű bőrrel fogsz távozni a kozmetikából és utána 7 napig aktívan dolgozni fognak az anyagok a bőrödben, tovább fokozva az eredményt.

Éppen ezért kiemelten fontos, hogy betartsd az előírásokat!

Az AHA savas kezelés előtt: 

 • kezelés napján nem szabad sminkelni
 • 14 nappal előtte a kezelendő területeken ne legyen  lézeres szőrtelenítés
 • 14 nappal előtte ne legyen szolárium használat, napozószer nélküli napozás
 • 7 nappal előtte ne legyen  szőrtelenítés (gyanta, elektrolízis, cukor) a kezelendő területeken
 • 3 nappal előtte ne legyen  mechanikus vagy AHA peeling használata
 • 1 nappal előtte ne legyen nedves borotválás

A kezelés után a bőrnek szüksége van pár napra a regenerálódáshoz. Optimális kezelési eredményt akkor érhetünk el, ha betartjuk az alábbi időszakokat a kezelések és bizonyos tevékenységek, valamint termékek alkalmazása között!

Kezelés után:

 • a savas kezelés napján nem szabad sminkelni
 • 2-3 nappal utána használhatsz önbarnítót
 • 2-3 nappal utána látogathatsz uszodát
 • 2-3 nappal utána mehetsz edzésre, szaunába, gőzfürdőbe 
 • bármi olyan tevékenységet kerülj ahol erőteljesen izzadhatsz ( aznap olyat se főzz ami felett állnod kell a párában )
 • 1-2 nappal a kezelés után ne használj mechanikai vagy AHA peelinget
 • 7 napig ne legyen szőrtelenítés (gyanta, elektrolízis, cukor) a kezelendő területeken
 • 14 nappal a kezelés után már mehetsz szoláriumba ( ha nagyon ragaszkodsz hozzá, bár nem ajánlom személy szerint, hiszen pont a bőrfiatalítás, regenerálás miatt csináljuk ezt  a kezelést a szolárium pedigaz ellenkezőjét teszi ) 
 • 14 napig ne legyen a kezelt területeken lézeres szőrtelenítés
 • napozószer fokozott használata javasolt 1 kezelés után 7 napig , ha kúrán voltál akkor 2 hétig ( de alapból egész évben javaslom a fényvédő használatát)

Kontraindikációk:

Az alábbi kontraindikációk az AHA peeling kezelésekre vonatkozó klinikai szakirodalom alapos analízisén alapulnak.

Az alábbi esetekben a TheaPRO Peel általában nem javasolt:

• Ellenőrizetlen diabetes mellitus

• Bőrelváltozásos területek kezelése pl. bőrdaganat, ekcéma, exantema, nyílt seb, keloidok

• Kortizon, Marcumar, glükokortikoidok, varfarin, heparin, szalicilsav, aszpirin vagy más vérhígító gyógyszerek hosszú távú alkalmazása

• Patológiai gyulladásos bőrbetegségek, mint például a neurodermatitis, a pikkelysömör, a rosacea a kezelt területen

• nagy kiterjedésű vitiligo a kezelendő területen

• Rák és rosszindulatú daganatok

Az alábbi eseteben a TheraPRO Peel ideiglenesen nem ajánlott, míg az egészségi állapot helyre nem áll:

• Vérhígító szerek akut bevitele, pl. varfarion, heparin, szalicilsav

• Anti-akne gyógyszerek alkalmazása izotretinoinnal

• Szisztémás fertőzések (pl. Hepatitis), lázas fertőzések, tuberkulózis vagy akut helyi bőrfertőzések (például herpeszvírusokkal)

• Akut kemoterápia, sugárkezelés vagy nagy dózisú kortikoszteroid-kezelés a kezelés megkezdése előtt 4 héttel a kezelés befejezését

követő 4 hétig

• Terhesség vagy szoptatás alatt

• Alkohol vagy drog befolyásoltsága alatt

Az alábbi esetek ideiglenes, lokálisan korlátozott ellenjavallatok:

• Bőrterületek plasztikai sebészet vagy töltőanyag-injekciók, injekciók után az orvos ajánlásával eltelt időn belül

• Kezelés a kezelőorvossal folytatott konzultációt követően

• Bőrterületek a lézeres szőrtelenítő kezelések után, 2 héten belül

Ezek tudatában jelentkezz be kérlek erre a kezelésre.í

Amit még nagyon fontos megemlítenem. Attól függetlenül, hogy nem okoz otthon erőteljes hámlást vagy egyáltalán nem, ezek erős savak amik, mint már említettem, kezelés után még 7 napig dolgoznak a bőrben. Emiatt ehhez egy 1 hetes utókezelési protokoll tartozik, ami megvédi a bőrt az esetleges irritációktól és fokozza  a kezelés hatását. Ugyanis ebben a 7 napban minden amit magadra kensz, sokkal mélyebbre tud jutni, mint általában. Ha valami olyat kennél fel amiben az egyik hatóanyag nem jó a bőr mélyebb rétegeinek, bőrirritáció léphet fel.

Ezért ezt a kezelést csak úgy tudod igénybe venni, hogy vásárolsz hozzá egy 1 hetes bőrápolási csomagot. 

BABOR AHA savas hámlasztás ( 1 óra ) 19 500 Ft + az otthoni speciális, 1 hetes bőrápoló csomag 13 900 Ft

Amennyiben úgy látjuk, hogy kúrára lenne szükség, természetesen nagyobb kiszerelés  megvásárlására is van lehetőség.

Ha erre 1 alkalommal jössz el és utána a HYDRA BEAUTY géppel folytatjuk a kúrát az is nagyon eredményes lesz. Ha nincs extra bőrproblémád de valami különlegeset szeretnél adni  a bőrödnek télen, akkor válaszd ezt a kezelést.

Hatást erőteljesen lehet fokozni a DOCTOR BABOR PRO szérumjaival, krémjeivel, maszkjaival. A szérumoknak olyan erőteljes a koncentrációja, hogy 1 féléből csak 1 db használható el 1 évben! Isteni  a hatásuk.  Olyan, mint egy vitamin-shot a bőrnek! Ezekről a termékekről később írok még a BLOGBAN! 

Várlak szeretettel erre a nagy hatékonyságú kezelésre ami során megtapasztalhatod, hogy orvosi kompetenciát nem átlépve is, milyen eredményeket tudok elérni a kozmetikámban!

Scroll to top